2022 Royal Canin Dachshund Review – Kontroverser, ingredienser, næringsverdi og mer

Sist oppdatert 7. september 2022 av Maria

Royal Canin har vært et av de mest kjente dyrefôrmerkene i flere tiår. Men er de fortsatt gode i dag? Her er vår anmeldelse av Royal Canin dachshund fra 2022 – kontroverser, ingredienser, næringsverdi og mer. Vi skal gå gjennom alt det og mer, inkludert om Royal Canin er et godt valg for dachshunder spesielt.

Hva bør du vurdere før du kjøper Royal Canin til dachshunden din?

De tre viktigste tingene du bør vurdere før du kjøper Royal Canin er de samme tre hensynene som gjelder for alle andre kjæledyrfôrmerker:

  • Er hundematen næringsrik, sunn og av høy nok kvalitet?
  • Kan budsjettet mitt fungere med denne hundematen?
  • Tilsvarer dette hundeforet hundens individuelle behov som allergier, ekstra spesifikke ernæringsbehov og så videre?

For Royal Canin er svaret på det første spørsmålet et ganske solid "Ja". Dette merket har klart å holde seg på toppen av dyrematmarkedet i flere tiår, nettopp på grunn av kvaliteten.

Når det gjelder prisen, er Royal Canin absolutt ikke "billig" - det er mange flere budsjettvennlige dyrefôrmerker der ute, men de er nesten alltid av dårligere kvalitet også. På den annen side er ikke Royal Canin den dyreste kjæledyrmaten der ute heller - det er mange "premium kvalitet" matmerker som er dyrere enn Royal Canin. Dette plasserer merket i den øvre enden av den moderate prisklassen.

Når det kommer til allergi og andre individuelle behov, ligner Royal Canin på de fleste andre merker ved at den tilbyr mange forskjellige matprodukter med forskjellige ingredienser. Dette lar deg velge det eksakte matproduktet som passer for hundens behov.

Hva bør du vurdere før du kjøper Royal Canin for dachshunden din

Lær mer om: Hvordan introdusere nytt hundemat raskt og smidig

Hvorfor er noen mennesker overbevisende imot å gi kjæledyrene sine Royal Canin?

Alt det ovennevnte høres bra ut, så hvorfor står noen mennesker i så sterk opposisjon til Royal Canin? Enkelt – fordi merkevarens matingredienser ofte lar enkelte ting være å ønske. For eksempel har de fleste Royal Canin matvarer korn som mange hunder bør spise. I tillegg bruker Royal Canin mye av kjøttbiprodukter, i motsetning til de fleste "premium"-merker som bruker faktisk kjøtt og grønnsaker.

Dette er et gyldig poeng for noen å ta et problem med. Det er imidlertid også dette som gjør at Royal Canin kan opprettholde konkurransedyktige priser. Og, det er viktig å merke seg at merket klarer å opprettholde høy matkvalitet og ernæringsmessige egenskaper til tross for bruk av kjøttbiprodukter – noe som kan sies om de fleste andre merker som gjør det.

Dessuten er det også verdt å nevne det "kornfri" er ikke alltid en god ting til kjæledyrmat.

Hva tilbyr Royal Canin for dachshunder?

Royal Canin har dedikerte dachsefôrprodukter, samt gode våt- og tørrfôr for vekttap, for allergier, for eldre hunder så vel som valper, for rygg- og leddproblemer, og mer. Samlet sett, uansett hvilke forhold eller behov din dachs har, vil Royal Canin sannsynligvis ha et matprodukt for deg.

Andre lignende matvarer som din dachshund kan nyte

Hvis du vil ha en hundemat med lignende kvalitet, men en rimeligere prislapp, anbefaler vi å sjekke ut følgende merker for kibble:

Og følgende våtmat:

Avslutningsvis – Er Royal Canin bra for dachshunden din?

Totalt sett – ja, Royal Canin bør være ganske bra for dachsen din, forutsatt at du velger riktig matprodukt for hundens behov. Hvis du har problemer med å velge riktig fôr fra Royal Canins enorme katalog og/eller du vet at hunden din har spesielle behov, ikke glem å snakke med veterinæren din. Men når det gjelder vår anmeldelse av Royal Canin dachshund, vil vi anbefale dette merket. Gutta kl Schlüsseldienst Berlin Lichtenberg elsker hunder og råder deg til å ta kjæledyret ditt på alvor og velge mat med omhu.

Les mer om: Hva er den beste maten for eldre dachshunder?

Spørsmål og svar

Hvorfor anbefaler veterinærer Royal Canin?

Det høres overflødig ut, men veterinærer anbefaler Royal Canin rett og slett fordi det er et dyrefôrmerke av høy kvalitet. Det er sant at de fleste Royal Canin-matvarer inneholder korn og får proteinet fra kjøttbiprodukter i stedet for helt kjøtt og grønnsaker. Det som imidlertid gjør Royal Canin bra er at den balanserer næringsverdien og sunne egenskaper til matproduktene så godt som mulig til tross for det. Sluttresultatet er at Royal Canin kjæledyrmat er både veldig sunt og relativt rimelig eller moderat priset.
Når det er sagt, hvis hunden din har visse matallergier, ville det være smart å velge det nøyaktige produktet du skal bruke nøye. Royal Canin har noen kornfrie matprodukter og en hypoallergenisk dyrefôrlinje. Så snakk med veterinæren din, ikke bare om de anbefaler Royal Canin, men hvilket eksakt produkt de vil anbefale til hunden din.

Hvor mye Royal Canin bør jeg mate min dachs?

Hvert forskjellig hundefôrprodukt har sine egne måltidsstørrelsesanbefalinger basert på hundens kroppsvekt og alder. Det anbefales alltid å følge disse til punkt og prikke uavhengig av hvilket matvaremerke vi snakker om og med mindre veterinæren din har fortalt deg noe annet.
Hvis spørsmålet ditt i stedet er om du bør blande Royal Canin med andre matvaremerker eller bytte mellom noen få merker fra tid til annen – virker det ikke nødvendig. Selv om det anbefales å introdusere nye matprodukter fra tid til annen for mangfoldets skyld eller når hundens ernæringsmessige/helsebehov krever det, er det ingenting i Royal Canin i seg selv som merke som krever et bytte.

Kan du blande Royal Canin med våtfôr?

Du kan og du bør. Blanding av våt og tørr mat blir ofte nevnt som den beste måten å mate kjæledyr på, da begge typer mat har sine fordeler. Om du blander dem i hvert måltid eller veksler mellom dem, det er opp til deg.

Bløter du Royal Canin?

Bløtlegging av Royal Canin tørr god matbit er ikke strengt nødvendig, men det kan gjøres og kan til og med være svært fordelaktig i noen tilfeller. Her er hovedeksemplene på når du ønsker å bløtlegge hundens kibble:
• Å bløtlegge matbiter i deilige væsker som buljong kan fungere for kresne spisere som ellers unngår matbit
• Bløtlegging i vann er flott hvis kjæledyret ditt vanligvis ikke drikker nok vann
• For kjæledyr med sensitiv mage, er det også flott å bløtlegge kibble
• Hvis hunden din har tannproblemer og ikke kan tygge komfortabelt, er det en god måte å omgå problemet ved å bløtlegge matbiten.