Basset Hound Wiener Dog Mix – The Awesome Basschshund

Sist oppdatert 3. august 2021 av Marco

Vi er vant til å se forbi mange hundekryssninger, men noen er verdt å se på, og en av dem er basset-hund-wiener-blandingen – den fantastiske basshunden! Denne blandingsrasen er et av de beste og mest undervurderte familiedyrene som finnes. Mild, kjærlig, leken, lite vedlikehold og flott med barn, basset hound wiener-hundblandingen er perfekt for nesten alle husholdninger.

Men for å gi deg en ide om hva du kan forvente av denne rasen, la oss gå gjennom alt det grunnleggende nedenfor.

Fysiske kjennetegn ved Basset Hound Wiener Dog Mix

Som både bassethunder og dachser er mellomstore til små hunder, det samme er basshunden. Standardhøyden til disse hundene er vanligvis mellom 12 og 14 tommer (30 til 35 cm). Når det gjelder vekten deres, varierer den mellom 25 og 45 pund (11 til 20 kg).

Fargene på pelsen vil også variere mye, avhengig av fargene til foreldrene. De vanligste fargene vil inkludere hvit og brun, svart og brun, en lys brun og gull kombinasjon, eller en trefarget variant.

Ettersom både bassethunder og dachshunder er kortbeinte hunder med langstrakte kropper, er det også basshunden. Hodet vil også alltid være forlenget da begge raser har den egenskapen. Den nøyaktige formen på snuten vil imidlertid variere mellom mer dachs-aktig eller mer basset-lignende fra valp til valp.

Det samme gjelder for ørene – både basset og Doxies har floppy ører, men den nøyaktige lengden og floppiness vil avhenge av hvem den kryssede valpen tar mer fra.

Alt i alt ligner basshunder mye på foreldrene og foreldrene deres ligner mye på hverandre. Dette gir et veldig konsistent utseende for basshunden som er sjelden for en krysning.

basset hound dachshund blanding

Hva er personligheten til Dachshund Basset Mix?

Et annet aspekt der bassethunder og dachshunder er like er deres generelle personlighet. Begge rasene er dufthunder, noe som betyr at de ble brukt til å spore og jakte på skogens byttedyr med jegere i Europa. Som et resultat av det er både basset og Doxies veldig målorienterte, elsker å spille og jage ting, og elsker absolutt eierne sine.

Begge raser er tilbøyelige til å knytte seg til en enkelt person i husholdningen mer enn de fleste andre, men med riktig omsorg og sosialisering, dette er ikke et så uttalt problem.

Alt dette gjelder basset hound wiener dog mix. Alle krysninger har forskjellige egenskaper fra sine to foreldreraser, men i basshundens tilfelle er egenskapene til begge foreldrerasene like like.

En annen egenskap som basshunden arver er den høye intelligensen som er iboende for alle dufthundraser. Dette er fantastisk hvis du vil leke med hunden din, lære den triks og ha det gøy. Samtidig betyr det at du må passe deg for separasjonsangst.

Dette er et problem mange nye hundeeiere ikke er klare for, men det kan manifestere seg på noen svært problematiske måter. Svært intelligente hunderaser som blir tvunget til å være hjemme alene for lenge utvikler raskt angst, depresjon, ulydighetstendenser og til og med destruktiv oppførsel mot møbler og andre husholdningsartikler.

Det er flere mulige løsninger:

  • Bare ikke la hunden din være alene for lenge – hvis det er et alternativ å jobbe hjemmefra, ville det være ideelt.
  • Sørg for at et familiemedlem alltid er hjemme.
  • Lei en hundekjører eller en hundepasser.
  • Arranger leketreff med andre hundeeiere.
  • Få massevis av interaktive og angstdempende leker.
  • Slit ut basshunden fra leketiden før du drar hjemmefra.
  • Skaff en ny hund for å holde hunden din med selskap mens du er borte.

Hvis du ikke kan legge til rette for noen få eller noen av disse, kan det være lurt å se nærmere på en rase med færre tilknytningsproblemer.

Hva er treningsbehovene til Basset Hound Dachshund Mix?

Hvis du ikke er så utendørs av en person, kan basset hound wiener-hundblandingen være den rette hunden for deg. Disse hundene vil typisk trenge ca 40 til 60 minutter utetid per dag fordelt på to 20-30 minutters turer. Bortsett fra det trenger imidlertid ikke disse hundene så mye ekstra hagetid. I stedet vil basshunder mer enn gjerne få resten av treningsbehovet hjemme med deg og/eller leker.

Helsesammenbrudd av Basset Hound og Dachshund Mix

Helsemessig er dette en veldig midtveis rase. Det finnes sunnere hunder der ute, men en basshund kan absolutt ha et langt, sunt og lykkelig liv også, med riktig omsorg.

De viktigste problemene å se opp for med denne rasen inkluderer:

Å få hunden din fra en anerkjent oppdretter og med et riktig helsesertifikat er det første avgjørende skrittet for å unngå de fleste av disse problemene. Etter det er det bare å følge de tre viktigste tipsene – godt kosthold, regelmessig mosjon og rutinemessige veterinærkontroller.

Fordeler og ulemper med Basset Hound Wiener Dog Mix

Pros:

  • Basschhunder er usedvanlig intelligente og nysgjerrige hunder
  • Dette korset er et fantastisk familiekjæledyr og kommer overens med barn
  • Basset hound wiener dog mix trenger ikke for mye utetid og gjør seg godt i leiligheter

Ulemper:

  • På grunn av deres dufthund forbi, har disse hundene et byttedyr som kan være et problem med kjæledyr som ikke er hunder som katter og fugler
  • Det er noen mulige helseproblemer du må passe på
  • Basschshunds gjør for gode vakthunder som er hyggelig, men noen trening uten bjeffing kan være nødvendig for å bo i leilighet

Bør du få en Basschshund?

Hvis du vil ha en rolig, intelligent, mellomstor og lojal hund for deg, familien din og barna dine - er basshundene et av de beste alternativene. Disse hundene trenger ikke for mye utetid og de kommer overens med andre hunder. Pass på at du har kjæledyr som ikke er hunder, og vurder valget ditt nøye hvis du trenger å jobbe utenfor hjemmet ditt.

Lær mer om: Dachshund-lojalitet til én person – hvor alvorlig er det?

Legg igjen en kommentar!